Casanova Modena - Aceto Balsamico classic Bekijk groter

Casanova Modena - Aceto Balsamico classic

New product

klassieke  balsamico azijn

Meer details

6,89 € incl. BTW

Datasheet

Producent Casanova
Inhoud 250 ml
Land Italië
Regio Emilia Romagna
Gerecht salades, hapjes,vinaigrette
Smaakprofiel pittig ,fris, zacht

Meer informatie

balsamico azijn wordt gemaakt met de most van de Lambrusco- en Trebbiano Druif. De druiven die gebruikt worden zijn allemaal gekweekt op het terrein van Casanova 1748. Met de hand worden de druiven geplukt en direct gecontroleerd op kwaliteit. De most wordt 48 uur gekookt op een laag vuur zodat ‘ie stroperig en donkerbruin wordt. Daarna wordt de most met rust gelaten, om het natuurlijk fermentatieproces zijn werk te laten doen.

De unieke smaak van de balsamico azijn wordt verkregen door hem over te gieten van grote naar steeds kleinere vaten. Ieder vat komt qua leeftijd overeen met de leeftijd van de balsamico azijn die erin zit. De grootste vaten zijn vaak van moerbei hout, middelgrote vaten van kastanje- en kersenhout en de kleinste vaten zijn van essen- of eikenhout.

De producenten van goedkopere balsamico’s denken na twee maanden het product al klaar te hebben. Gelukkig denken ze daar bij Casanova 1748 anders over. Zo rond de 2 a 3 jaar wordt de azijn klaar voor consumptie geacht. Maar het smaakboeket is pas helemaal compleet als de balsamico minimaal 4, 8 of 12 jaar heeft gerijpt. Balsamico van 30 tot 100 jaar of ouder wordt gezien als uitzonderlijk. Balsamico azijn die meer dan 25 jaar gerijpt heeft wordt betiteld met ‘extra vecchio’, extra oud.

Kwaliteit staat bij Casanova vanzelfsprekend voorop. Daarom worden er absoluut geen kleur, geur- en smaakstoffen toegevoegd aan deze balsamico’s. Alles is 100% kwaliteit en puur natuur!