Sella Sebino Rosso - Villa franciacorta Bekijk groter

Villa franciacorta - Sella Colllezione Sebino Rosso igt

New product

I.G.T. Monticelli Brusati

35% Cabernet Sauvignon,15% Cabernet Franc,20% Merlot,20% Barbera 10 % Nebbiolo

druiven van het gebied Sella minimum 12 maanden barrique.In de neus  bosruchten en kruiden.Mooi gestructureerd  met een morbide persistentie.

Meer details

13,92 € incl. BTW

Datasheet

Producent Villa Franciacorta
Kleur Rood
Inhoud 0,75 l
Druivensoort Cabernet Sauvignon,Cabernet Franc,Merlot,Barbera,Nebbiolo
Land Italië
Regio Lombardia
Jaartal 2015
Gerecht voorgerechten met charcuterie, hoofdgerechten met vlees, ook lekker bij een kazen.
Smaakprofiel rode zachte wijn,hints van rode bessen kruiden goed gestructureerd,lange afdronk.12 maanden op houtlagering
appellatie I.G.T.

Meer informatie

Het Franciacortagebied ligt in de provincie Brescia. De producenten in deze regio slaagden erin,door enorm te investeren, Franciacorta op de kaart te zetten als één van de beste mousserende wijnen ter wereld. Zij maken ook mooie wijnen, die zeker met die van de Piëmonte kunnen wedijveren.De wijngaarden en kelders van Villa zijn authentiek en romantisch, net wat je van een Franciacortaproducent mag verwachten. De remouage - het draaien van de flessen om de gist naar de hals te laten zakken -gebeurt nog steeds handmatig in de kelders van het Kasteel.Respect voor natuur, traditie en kwaliteit is de pijler van Allesandro Bianchi, eigenaar van Villa, die resulteert in een collectie 'Franciacorta' die zich uit in een brede keuze aan gerenommeerde wijnen en schuimwijnen.