Selezione - Villa Franciacorta Bekijk groter

Villa Franciacorta - Selezione Franciacorta Riserva

New product

 D.O.C.G. Millesimato, Monticelli Brusati

80% Chardonnay,20% Pinot Nero, van de beste druiventrossen

brut Franciacorta  enkel geproduceerd in de beste jaren. 6 maanden  veroudering in kleine vaatjes en 78 maanden  op fles.

Meer details

40,54 € incl. BTW

Datasheet

Producent Villa Franciacorta
Kleur Wit
Inhoud 0,75 l
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Land Italië
Regio Lombardia
Jaartal 2005
Gerecht hoogstaande culinaire bereidingen kan geserveerd worden bij elk gerecht tot dessert.
Smaakprofiel intens en complexe smaak . Vers fruit, kruiden , honing , uitgebalanceerde mineraliteit, lange afdronk, grootse klasse!
appellatie D.O.C.G.

Meer informatie

Villa is één van de voorlopers van franciacorta die het gebied op de kaart heeft gezet als een toonaangevende regio voor mousserende wijnen. Al hun  franciacorta's zijn millesimé. De flessen  hebben minimum 30 maanden  een tweede gisting op de fles gehad.

 De wijngaarden en kelders van Villa zijn precies wat je verwacht van een franciacorta-producent; authentiek en romantisch. De setting met het kasteel en de kelders, waar de remouage, het draaien van de flessen om de gist naar de hals te laten zakken, wordt  nog steeds handmatig wordt gedaan.

De omgeving, de wijnmakerij, de flessen, de verpakkingen én de kwaliteit van de wijn zijn top kwaliteit. Villa betracht  het produceren van een brede lijn franciacorta bubbels van top kwaliteit, met respect voor milieu en omgeving.Waardoor zij reeds  vele malen in de prijzen zijn gevallen!