Cà Dei Frati Rosa  Dei Frati Riviera Del Garda Classico D.O.C. Bekijk groter

Cà Dei Frati Rosa Dei Frati Riviera Del Garda Classico RosatoD.O.C.

New product

Groppello, Marzemino, Sangiovese en Barbera Rosato

De samenstelling van de bodem is kalk, leem, zand en klei.

Vinificatie in roestvrij stalen tanks met een kort contact van de schil. Rijping gedurende 6 maanden op de fijne droesem gevolgd door 2 maanden in de fles.

Fris, delicaat in staat om het middelpunt van de tafel te zijn.

Top Rosé  complex met heerlijke afdronk.

Meer details

16,95 € incl. BTW

Datasheet

Producent Cà Dei Frati
Kleur Roze
Inhoud 0,75 l
Land Italië
Regio Lombardia
Jaartal 2020
Gerecht Deze Rosato is aanbevolen met vleeswaren, gebakken groenten, champignons, tomaten- en mozzarella salade, delicate pasta en lente risotto's, licht wit vlees en sterk gearomatiseerde vis.Aperitief
Smaakprofiel In de neus zijn er duidelijke hints van meidoornbloemen, groene appel, witte amandel en wilde kers. In de mond is hij lekker fris, hartig en in staat om het gehemelte te stimuleren met hints van klein rood fruit.Lange afdronk.
appellatie D.O.C.

Meer informatie

Er was eens.. een wijndomein Casa dei Frati, zoals blijkt uit een document van 1782 dat verwijst "naar een huis met een wijnkelder gelegen in Lugana genaamd de plaats van de fraters". In 1939 verhuisde Felice Dal Cero zoon van Domenico, al wijnmaker in Montecchia di Crosara, in Verona, naar dit domein in Lugana di Sirmione, en voelde onmiddellijk aan welk wijnpotentieel dit gebied had. Na dertig jaar werken in de wijngaard en in de kelder, in 1969, nam zijn zoon Pietro deel aan de geboorte van de Doc die zijn eerste label van Lugana Casa dei Frati begon te bottelen, later Ca ' dei Frati genoemd. In 2012 overleed Pietro Dal Cero en liet de culturele erfenis na aan zijn vrouw Santa Rosa en zijn zonen Igino, Gian Franco en Anna Maria, die het bedrijf met dezelfde passie en vastberadenheid leiden. Het microklimaat van het Gardameer is één van de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat er zulke hoge kwaliteitswijnen geproduceerd kunnen worden. De Pelér-wind die neerstrijkt over de Riva del Garda zorgt voor een grote variëteit aan temperaturen waardoor het karakter van de druiven volledig tot zijn recht komt.