Il Canniccio

Sinds 1982 is het heerlijk vertoeven in het gezellige familierestaurant Il Canniccio. U wordt hier steeds erg gastvrij onthaald in een op en top Toscaans kader door de fijne gastvrouw Marianne .De zaakvoerder, Alberto staat zelf aan het fornuis en verrast u naast de uitgebreide vaste kaart met veel plezier regelmatig met nieuwe suggesties. Geniet van de heerlijke wijnen van Villa franciacorta of van Villa sant Anna ,Redentore of Epicuro.

Op zonnige dagen is het tevens aangenaam tafelen op het gezellige terras en ook aan de allerkleinsten besteedt men graag extra aandacht. Kortom, jong en oud worden hier telkens weer (culinair) in de watten gelegd!

locatie: Kleuterweg 3. 3550 Heusden Zolder

site: www.ilcanniccio.be

Tel: 011 57 23 26

DE VERLEIDING

Een restaurant dat verleidt met zijn verzorgde kader en dito keuken. De keukenbrigade laat zich graag inspireren door het aanbod van de markt om er hedendaagse gerechten met een klassieke basis mee te bereiden.Vraag naar de heerlijke wijnen, franciacorta Villa Emozione en digestief van Alcavino.Hier wordt je nog met een personal touch in de watten gelegd. Heerlijk rustig zomer terras. Gratis parking in de building.

locatie: Klokkenplein BE 3740 Bilzen

site: www.deverleiding.eu

Tel: 089 41 14 22

Het Menneke

Weekend weg! Kies voor dit Charme hotel in hartje Hasselt. Laat je verwennen in de prachtige kamers door Bart, uw excellente gastheer en zijn team. Niets om een dag beter in te zetten dan een gastronomisch ontbijt, ook als je niet blijft overnachten? Zalig de zorgen van de dag vergeten met een natje en een droogje.Relaxen doe je in stijl. Met een heerlijke prosseco Bellenda of franciacorta Emozione van Villa, je dag kan niet meer stuk.

Locatie: Maastrichterstraat 48  BE 3500 Hasselt                                                    

site: www.hetmenneke.be

Tel:  011 32 31 34

Etna

In een prachtig herenhuis op de Grote Markt van Tongeren bevindt zich dit uiterst charmante en sfeervol ingerichte restaurant. U kunt er zowel terecht voor één schotel als voor een meer uitgebreid diner.

Proef er de wijn uit Toscane , de Vinonobile di Montepulciano van  Villa Sant Anna of de wijnen uit de streek van het minder bekende Umbrië van het wijnhuis  Marvale tenuta Vitalunga.

Locatie: Grote Markt 37 BE 3700 Tongeren                                                    

Tel: 012 23 57 77

'T Hoeveke & Prieeltje

Super gezellige hoeve en restaurant zomers mooi terras! Geniet van een heerlijke grappa, limoncello of als apero een Franciacorta  Emozione  van Villa of een hippe Gin fifty  Pounds .

 

Locatie: Hospitaalstraat 70 BE Beringen

Tel: 011 42 51 21